Amsterdammer verdacht van drie moorden

Justitie Het gebeurt niet vaak dat een dader in Nederland wordt verdacht van meerdere moorden die zijn gepleegd over een lange periode.

Foto Evert Elzinga/ANP

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam verdenkt een 44-jarige man van betrokkenheid bij de dood van drie vrouwen. Het gaat om Sjonny W., een in het Duitse Emmerich geboren man die al jaren in Amsterdam verblijft.

Sjonny W. kwam in beeld bij de recherche na de verdwijning van Sabrina Oosterbeek dit jaar. Zij werd voor het laatst gezien voor haar flat in Amsterdam Zuid-Oost op 8 maart. W. is in juni van dit jaar aangehouden in dat onderzoek. Hij heeft inmiddels toegegeven dat hij seks heeft gehad met de vrouw en drugs met haar heeft gebruikt.

Een woordvoerder van het OM heeft donderdag een bericht in De Telegraaf bevestigd dat Sjonny W. nu ook wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Monique Roossien in 2003. Haar lichaam werd indertijd teruggevonden bij het IJmeer.

Tijdens een eerste openbare zitting over de voortgang van het onderzoek naar W., in september, werd al bekend dat hij ook wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de Roemeense Mirela Mos in 2004. Haar lichaam werd in stukken gesneden teruggevonden in een vuilniszak. Ook met deze vrouw zou W. seks hebben gehad en drugs hebben gebruikt.

Een coldcaseteam dat zich bezighoudt met onopgeloste moorden en vermissingen bekijkt volgens De Telegraaf of W. bij nog meer zaken is betrokken. Het gebeurt niet vaak dat een dader in Nederland wordt verdacht van meerdere moorden die zijn gepleegd over een lange periode.