Ook kinderen

‘Verboden’ Syrische luchtaanval want in veilige zone: 61 doden

Luchtaanvallen op een markt in de Noord-Syrische stad Atareb hebben maandag aan zeker 61 mensen het leven gekost, onder wie kinderen. Dat meldde dinsdag het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, dat vanuit het Verenigd Koninkrijk via lokale bronnen het conflict volgt. Volgens het Observatorium zijn er drie luchtaanvallen uitgevoerd, door het leger van de Syrische regering en door Rusland. De stad Atareb ligt in een van de vier ‘veilige zones’ die eerder dit jaar zijn aangewezen door Rusland en Iran, die de regering van Syrië steunen, en Turkije. Volgens de afspraken mag de Syrische luchtmacht er niet vliegen. Het gebied in het oosten van de provincie Aleppo staat onder controle van verschillende rebellengroepen. (AFP)