Noord-Brabant

Rabobank onderzoekt klantendossiers rond mestfraude

. Rabobank onderzoekt de dossiers van klanten van wie de naam is genoemd door NRC in de berichten over mestfraude. De bank controleert de aanwezige klantinformatie en „kijkt of het integriteitsbeleid in voorkomende gevallen juist is toegepast”, meldt vakblad Boerderij. Rabobank bevestigt tegenover NRC dat onderzoek wordt gedaan. „We lopen de berichtgeving in NRC van zaterdag na waar het onze klanten betreft. Dat is normaal als een klant ‘in het nieuws’ is”, zegt een woordvoerder. NRC meldde vrijdag 10 november dat twee regionale kantoren van Rabobank transporteurs en handelaren in dierlijke mest financierden terwijl de bank wist dat deze bedrijven zich stelselmatig schuldig maakten aan fraude met mest. Bij het onderzoek is het hoofdkantoor in Utrecht betrokken. (NRC)