Luchtvaart

Grootste order ooit voor Airbus op luchtvaartshow in Dubai

Vliegtuigfabrikant Airbus heeft 430 toestellen verkocht aan de Amerikaanse investeerder Indigo Partners. De order, waar omgerekend ruim 42 miljard euro mee gemoeid is, is de grootste ooit voor de fabrikant. De verkoop werd woensdag bekendgemaakt op de luchtvaartshow in Dubai. De toestellen zijn bedoeld voor prijsvechters waar Indigo Partners een belang in heeft, zoals het Hongaarse Wizz Air. Private equityfonds Indigo Partners, gevestigd in de Amerikaanse staat Phoenix, had al een bestelling voor 427 vliegtuigen staan bij Airbus. Dat aantal is nu dus verdubbeld. Op de beurs bestelde flydubai ook 175 vliegtuigen bij Boeing en nam de maatschappij nog eens een optie op 50 toestellen. Voor de luchtvaartshow had Airbus 288 toestellen verkocht in 2017 en Boeing 605. (NRC)