Hoger beroep

Eis in zaak tegen oud-wethouder Jos van Rey opnieuw twee jaar cel

De Roermondse oud-wethouder Jos van Rey heeft ook in hoger beroep een gevangenisstraf van twee jaar tegen zich horen eisen. In eerste aanleg werd Van Rey veroordeeld tot 240 uur werkstraf, maar daar kon zowel Van Rey als het OM zich niet vinden. De voormalig VVD’er wordt verdacht van corruptie, het lekken van vertrouwelijke informatie, stembusfraude en witwassen. Naast de gevangenisstraf wil het OM dat Van Rey drie jaar geen bestuursfunctie meer kan vervullen bij de overheid. Tegen medeverdachte Piet van Pol, de met Van Rey bevriende projectontwikkelaar, is ook twee jaar cel geëist. De 74-jarige Van Pol zou Van Rey indertijd met giften hebben omgekocht, om zo zijn projecten gerealiseerd te krijgen. De advocaten van Van Pol en Van Rey pleiten voor vrijspraak. (NRC)