Banken

Eén op de vier pinautomaten zal de komende jaren verdwijnen

Het netwerk van geldautomaten ondergaat de komende jaren een flinke verandering. De automaten van ABN Amro, Rabobank en ING verliezen hun merk en moeten rond eind 2020 neutraal zijn – vanaf dat moment beheerd door het bedrijf Geldservice Nederland (GSN). Maar één keer per etmaal kunnen pinnen bij een andere bank, is dan verleden tijd. Ook kunnen klanten straks bij elke automaat bankbiljetten kiezen, hun saldo inzien of pincode wijzigen. Daartegenover staat dat een kwart van de pinautomaten verdwijnt. Dit hebben de drie grote banken en GSN dinsdag afgesproken. De eerste aanpassingen worden vanaf volgend najaar doorgevoerd. Er zijn op dit moment zo’n achtduizend pinautomaten, waarvan de meerderheid in handen is van ING, de Rabobank en in mindere mate ABN Amro. (NRC)