Verdachte vast om spelden in etenswaren in Vomar-filiaal

De supermarktvestiging in Zaandam en NVWA hebben een lijst gepubliceerd met producten waar mogelijk spelden in zitten. Klanten wordt opgeroepen de etenswaren terug te brengen.

Vleeswaren in een filiaal van Vomar. Dit betreft niet het filiaal in Zaandam, waar spelden werden aangetroffen.
Vleeswaren in een filiaal van Vomar. Dit betreft niet het filiaal in Zaandam, waar spelden werden aangetroffen. Foto Toussaint Kluiters/ANP Foto

Een zestienjarig meisje uit Zaandam zit momenteel vast op verdenking van vandalisme, nadat maandag spelden zijn aangetroffen in etenswaren in een lokale vestiging van supermarktketen Vomar. Dat laat de politie dinsdag weten. Voedsel- en Warenautoriteit NVWA heeft inmiddels opgeroepen de betreffende producten terug te brengen.

In totaal werden in dertien etenswaren uit de supermarkt naalden gestopt, waarschuwen de supermarktketen en de NVWA dinsdag. Consumenten wordt geadviseerd de producten terug te brengen naar de winkel.

Het gaat om het filiaal Rozenhof, aan de Czaar Peterstraat. Alleen boodschappen die zijn gekocht op maandag 13 november bevatten mogelijk spelden. Vomar ontving die dag de eerste klachten van klanten. Op camerabeelden was te zien welke producten de verdachten de spelden hadden gestopt. De politie pakte maandagavond drie verdachten op. Volgens een woordvoerder werden zij gevonden dankzij de camerabeelden en getuigenverklaringen. Twee van hen zijn al vrijgelaten.

De spelden werden onder andere teruggevonden in verschillende groenten, snoep en runderlappen en kipschnitzels. Er is een volledige lijst gepubliceerd op de website van de supermarktketen en de NVWA. De producten zijn uit de schappen gehaald, laat Vomar weten.