Verkoop

Shell doet in een klap alle aandelen Woodside van de hand

Shell doet zijn belang van circa 13,3 procent in het Australische Woodside Petroleum deze week toch meteen helemaal van de hand. Daarmee wordt een groter belang verkocht dan eerder gemeld. Het olie- en gasconcern rekent op een totale opbrengst van circa 2,7 miljard dollar (2,3 miljard euro) voor belasting. Eerder op de maandag kondigde Shell nog aan een deelneming van 8,5 procent te verkopen, voor zo'n 1,7 miljard dollar. Het besluit om de andere aandelen in Woodside ook af te stoten heeft te maken met de sterke vraag hiernaar bij institutionele investeerders. Door het belang meteen helemaal te gelde te maken, profiteert Shell van de recente opleving van de beurskoers van Woodside. Die is flink opgelopen, mede dankzij de aantrekkende olieprijzen. (ANP)