Thuiskok

Tomatenpasta

Een makkelijk pastagerecht. Eerlijk gezegd ben ik niet dol op tomaten uit blik, maar ik begrijp het gemak ervan. In dit recept ontbreekt het snufje suiker om de zuurte van de tomaten te neutraliseren, maar ik zou dat wel toevoegen.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwarm flink wat olijfolie in een pan met dikke bodem (bijvoorbeeld van gietijzer) en fruit de snippers daarin 2 minuten, maar laat ze niet verbranden. Halveer de verse tomaten en voeg ze, samen met de gepelde tomaten uit blik, toe.

Roer goed en laat alles 1 uur pruttelen op halfhoog vuur. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Kook de pasta al dente in kokend water met wat zout als de saus klaar is. Giet de pasta direct af, stort de pasta in de saus en roer door. Je kunt zo nodig wat kookwater toevoegen om alles goed te binden. Verdeel de pasta over de borden. Snijd de ricotta in stukjes en strooi die erover, met basilicumblaadjes. Sprenkel er wat olijfolie over en serveer de pasta direct.