Politie arresteert verdachte schietpartij Blerick

De politie heeft in Rotterdam een man aangehouden die ervan verdacht wordt een van de schutters te zijn geweest bij de dodelijke schietpartij van 1 november.

De schietpartij in Blercik waarbij ... omkwam, was de vierde in korte tijd. Na het incident ontstond onrust in het stadsdeel van Venlo.
De schietpartij in Blercik waarbij ... omkwam, was de vierde in korte tijd. Na het incident ontstond onrust in het stadsdeel van Venlo. Foto GinoPress/ANP

Een van de twee verdachten die worden gezocht in verband met een dodelijke schietpartij in Blerick is dinsdagmiddag aangehouden. De politie meldt dat het gaat om een 22-jarige man die in Rotterdam verbleef.

Op woensdag 1 november werd in het Venlose stadsdeel Blerick de 22-jarige Ömer Köksal midden op de dag neergeschoten. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Op dat moment waren veel mensen op straat.

De politie zegt “al veel getuigen gehoord” te hebben die een verklaring hebben afgelegd. Direct na de schietpartij werd een verdachte opgepakt, maar hij bleek later niet betrokken te zijn bij het incident. Hij zit nog wel vast op verdenking van betrokkenheid bij een overval. Een andere verdachte werd vrijgelaten, omdat hij volgens de politie niet een van de gezochte schutters was.

Schietpartijen in Blerick

De identiteit van de twee verdachte schutters was bij de politie bekend. Een van hen werd dinsdag aangehouden in Rotterdam. De tweede verdachte wordt nog gezocht.

De schietpartij in november was de derde in drie maanden tijd in Blerick. In totaal deden zich dit jaar vier incidenten voor in het stadsdeel waarbij geschoten werd.

Lees ook: Na de dodelijke schietpartijen is het onrustig in Blerick.