Parlement

Verkiezingen op Sint-Maarten met zes weken uitgesteld

De verkiezingen op Sint-Maarten worden niet in januari, maar op 26 februari gehouden, aldus persbureau ANP. Gouverneur Eugene Holiday heeft zondag bepaald dat de stembusgang voor een parlement met zes weken moet worden uitgesteld. Oorzaak is dat de voorbereiding van „ordelijke en zorgvuldige verkiezingen” meer tijd kost, aldus Holiday. De verwoesting op het eiland door de orkaan Irma is nog altijd groot. Holiday schreef de verkiezingen begin november uit nadat het parlement was ontbonden wegens een conflict over de voorwaarden van Nederland aan de hulp voor de wederopbouw. Nederland stelt 550 miljoen euro beschikbaar maar alleen als het eiland een ‘Integriteitskamer’ opricht, een instelling die corruptie moet tegengaan en die zal toezien op de besteding van het hulpgeld. (NRC)