Eis: ook twee jaar cel voor Jos van Rey in hoger beroep

De verdediging van Van Rey en zijn mede-verdachte Piet van Pol pleiten voor vrijspraak.

De voormalige Roermondse wethouder Jos van Rey arriveert met zijn advocaat Gitte Stevens bij het gerechtshof in Den Haag.
De voormalige Roermondse wethouder Jos van Rey arriveert met zijn advocaat Gitte Stevens bij het gerechtshof in Den Haag. Foto Koen van Weel / ANP

De Roermondse oud-wethouder Jos van Rey heeft ook in hoger beroep een gevangenisstraf van twee jaar tegen zich horen eisen. In de eerste aanleg werd Van Rey veroordeeld tot 240 uur werkstraf, maar daar konden zowel Van Rey als het OM zich niet vinden. De voormalig VVD’er wordt verdacht van corruptie, het lekken van vertrouwelijke informatie, stembusfraude en witwassen.

Naast de gevangenisstraf wil het OM dat Van Rey drie jaar geen bestuursfunctie meer kan vervullen bij de overheid. Tegen medeverdachte Piet van Pol, de met Van Rey bevriende projectontwikkelaar, is eveneens werd twee jaar cel geëist. De 74-jarige Van Pol zou de toenmalig wethouder Van Rey met giften hebben omgekocht, om zo zijn projecten gerealiseerd te krijgen. De verdenkingen tegen hen lopen sinds 2012.

De advocaten van Van Pol en Van Rey pleiten voor vrijspraak. Het hoger beroep in de strafzaak tegen Van Rey en Van Pol ging vorige week woensdag van start.