Ten minste 5 doden bij schietpartijen in Californië

In Tehama County zijn vijf doden en zeker tien gewonden gevallen. Er werd op meerdere locaties geschoten, waaronder bij een basisschool.

De weg naar Rancho Tehama wordt afgezet door autoriteiten. In het stadje in het noorden van Californië werd dinsdag op meerdere plaatsen geschoten.
De weg naar Rancho Tehama wordt afgezet door autoriteiten. In het stadje in het noorden van Californië werd dinsdag op meerdere plaatsen geschoten. Foto Jim Schultz/AP

Bij een schietpartij in de Amerikaanse staat Californië zijn dinsdag vijf mensen omgekomen. Zeven anderen zijn gewond, meldt persbureau AP.

De schutter zou zich onder de vijf overledenen bevinden. Hij werd door de politie gedood. Er werd dinsdag op meerdere locaties geschoten, voor zover bekend door dezelfde schutter. Een van die locaties was een basisschool in Rancho Tehama Reserve, een stadje in de county Tehama in het noorden van Californië. Drie kinderen raakten gewond, volgens de assistent-sheriff. Een van die kinderen werd geraakt toen de schietpartij bij de school plaatshad, het andere jonge slachtoffer was een inzittende van een auto. Ook de bestuurster raakte gewond.

Volgens de autoriteiten is het “duidelijk dat de schutter willekeurig zijn doelwitten koos”, schrijft AP. Hij zou een semi-automatisch wapen bij zich hebben gehad.

De tien gewonden zijn naar verschillende ziekenhuizen gebracht in de nabijgelegen steden Redding en Chico, maar drie zouden inmiddels al uit het ziekehuis ontslagen zijn. Een aantal van de slachtoffers werd per helikopter vervoerd.