Denemarken maakt korte metten met Ierland: 1-5

Een hoofdrol was er voor Christian Eriksen. Hij scoorde een hattrick.

Christian Eriksen in actie tegen Ierland.
Christian Eriksen in actie tegen Ierland. Foto Clodagh Kilcoyne/Reuters

Denemarken heeft zich dinsdagavond gekwalificeerd voor het WK voetbal van 2018. Het land won in het laatste play-off-duel met 1-5 van Ierland.

De heenwedstrijd eindigde in 0-0. Dinsdag was winst voor een van beide ploegen dus genoeg om deelname aan het WK in Rusland veilig te stellen.

De Ieren kwamen al in de zesde minuut op voorsprong door een doelpunt van Shane Duffy, die verdediger Simon Kjaer in de lucht voor was. Halverwege de eerste helft maakte Denemarken die achterstand echter al meer dan goed. In drie minuten tijd scoorden eerst Andreas Christensen - op aangeven van Pione Sisto - en daarna Christian Eriksen.

Hattrick

De oud-Ajacied had een goede avond in het Aviva Stadium in Dublin. In de tweede helft scoorde hij nog twee keer. Bij zijn derde doelpunt profiteerde hij van ongelukkig balverlies door verdediger Stephen Warren in het strafschopgebied: 4-1.

Twitter avatar GaryLineker Gary Lineker A hat-trick for the excellent Eriksen. One outstanding player the difference between the sides.

Voor Ierland deed Cyrus Christie nog enkele verwoede pogingen tot voorzetten vanaf de rechterflank, maar kansen waren er nauwelijks voor de Ieren. De ultieme afstraffing kwam in de vorm van een penalty tegen na een overtreding op Nicklas Bendter, die zelf hard inschoot en tekende voor het vijfde doelpunt van de Denen.

Lees ook: Oranje verslaat Roemenië in laatste duel Advocaat