Recensie

Recensie

Curtis Harding is tijdloos, maar niet bedaagd

Over de Amerikaanse zanger/gitarist Curtis Harding uit Atlanta, wordt soms gezegd dat hij zijn soul-stijl te traditioneel uitvoert. In de voetsporen van helden als Solomon Burke of, eerder, Curtis Mayfield zou hij nostalgisch componeren en arrangeren. Het klopt dat Harding ook op zijn tweede album, Face Your Fear, tijdloos klinkt; de nummers hadden het had ook in 1970 gemaakt kunnen zijn. Maar ook als Harding standaard-soulkreten als ‘I need your love, baby’ laat horen, klinkt hij niet bedaagd, maar fris en stoer. Bovendien is de muziek weids gearrangeerd. Producer Danger Mouse creëerde een authentiek geluid met licht psychedelische orgelpartijen en de juiste metalige galm op Hardings stem. De verleidelijke hoofdrol is voor de basgitaar, die zich overal onderdoor en overheen kronkelt. De traditie krijgt een lenig accent, dankzij deze ploppende patroontjes in het geweldige ‘Dream Girl’ en ‘Go As You Are’.