Corendon breidt aantal bestemmingen vanaf Maastricht uit

De luchtvaartmaatschappij gaat naar twaalf bestemmingen vluchten laten vertrekken vanaf Maastricht Aachen Airport.

Foto Remko de Waal/ANP

Luchtvaartmaatschappij Corendon gaat vanaf Maastricht Aachen Airport op veel meer bestemmingen vliegen. Op dit moment vliegt de maatschappij op drie luchthavens in Zuid-Europa, dat worden er vanaf april 2018 twaalf. Dat maakte de touroperator dinsdag tijdens een persconferentie op de luchthaven bekend.

Vanaf Maastricht gaan er sinds april dit jaar Corendon-vluchten richting Spanje, Griekenland en Turkije. In april 2018 worden daar vluchten naar negen andere luchthavens aan toegevoegd. Nieuwe bestemmingen vanaf Maastricht zijn Portugal, Griekenland, Tunesië en Italië. Op het Italiaanse eiland Sicilië gaat Corendon op twee luchthavens vliegen.

Corendon schat dat het komende zomer 70.000 passagiers via Maastricht naar zonnige oorden zal vervoeren. Dat zijn er nu 20.000. Het merendeel van die extra passagiers - zo’n 60 procent - komt uit Limburg, Noord-Brabant of Gelderland, denkt Corendon. De rest uit België (35 procent) en Duitsland (5 procent).

Afname aantal vluchten Schiphol

De luchtvaartmaatschappij gaat komende zomer tot 30 procent minder vluchten uitvoeren vanaf Schiphol, omdat het daar nauwelijks nog ‘s nachts mag vliegen. Het bedrijf verplaatst daarom een deel van de capaciteit naar Maastricht Aachen Airport.

Voor Maastricht Airport betekent de uitbreiding een forse toename van het aantal vakantiegangers. Er vliegen nu 180.000 passagiers vanaf de luchthaven.

Correctie: in een eerdere versie van dit bericht werd gesproken van twaalf vluchten. Dit moet twaalf bestemmingen zijn, en is hierboven aangepast.