Chipsector

Qualcomm slaat bod van 130 miljard dollar af

Chipsector Chipleverancier Qualcomm vindt dat het bod van branchegenoot Broadcom het bedrijf „dramatisch” onderwaardeert.

Foto Reuters

Het had het hoogste overnamebedrag ooit kunnen zijn in de techsector: de 130 miljard dollar die chipleverancier Broadcom uitbracht op branchegenoot Qualcomm. Maar Qualcomm wees het bod, van omgerekend 112 miljard euro, maandag resoluut van de hand. Het zou Qualcomm „dramatisch” onderwaarderen, meldt de chipleverancier. Toch lijkt Broadcom niet ontmoedigd: het zegt nog steeds „volledig” achter de geplande overname te staan, die volgens topman Hock Tan „de aantrekkelijkste en meest waardeverhogende optie is voor aandeelhouders van Qualcomm”. Het ongevraagd bod, van 70 dollar per aandeel inclusief een schuld van 25 miljard dollar, werd op 6 november openbaar gemaakt. Qualcomm is zelf bezig met de overname van de Nederlandse chipleverancier NXP. (NRC)