24.000 huishoudens

Stroomstoring na botsing Apache tegen hoogspanningskabel

De 24.000 huishoudens die maandagavond in Culemborg en omgeving werden getroffen door een stroomstoring, hebben weer elektriciteit. De storing duurde tot ongeveer 01.00 uur in de nacht van maandag op dinsdag. Een Apache-helikopter vloog rond 19 uur tegen een hoogspanningskabel in de buurt van Culemborg. De twee bemanningsleden wisten het toestel veilig aan de grond te zetten. Er vielen geen gewonden. Getroffen bewoners krijgen mogelijk een schadevergoeding. De Koninklijke Marechaussee en de Onderzoeksraad voor Veiligheid doen onderzoeken naar het ongeluk. In 2007 was in dezelfde regio een vergelijkbaar incident. Toen vloog een Apache in de Bommelerwaard tegen hoogspanningskabels, waardoor circa vijftigduizend huishoudens meerdere dagen zonder stroom zaten. (NRC)