Topontmoeting

Witte Huis en Kremlin geven verschillende lezingen van ontmoeting Trump en Poetin

Trump en Poetin in Vietnam.
Trump en Poetin in Vietnam. Foto Reuters

Spraken de Russische president Poetin en de Amerikaanse president Trump tijdens hun korte ontmoeting in Vietnam op zaterdag wel of niet over de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen? Na afloop van de ontmoeting, die nauwelijks meer was dan een handdruk zei Trump zaterdag eerst dat hij Poetins ontkenning van inmenging gelooft. „Hij heeft zich er niet in gemengd. Ik geloof hem”, aldus Trump die door Azië reist. Maar Poetins woordvoerder Peskov, gevraagd of de kwestie ter sprake was gekomen, antwoordde: „Nee.” Later in het weekend krabbelde Trump, die zondagavond op de Filippijnen landde, terug nadat hij felle kritiek kreeg omdat hij meer geloof hechtte aan president Poetin dan aan zijn eigen inlichtingentop. (NRC)