Taxi-App

Uber krijgt miljardeninvestering van groep onder leiding van Japanse SoftBank

Foto Reuters
Foto Reuters

Taxi-app Uber krijgt een miljardeninvestering van een groep investeerders onder aanvoering van het Japanse SoftBank. De groep investeerders steekt 1 miljard dollar in Uber en gaat daarna voor maximaal 9 miljard dollar aan aandelen van bestaande investeerders overnemen. „Wij geloven dat deze overeenkomst een sterk teken van vertrouwenis in Uber's potentie op de lange termijn”, aldus Uber in een verklaring. De oplossing van het door schandalen geplaagde Uber, dat ook nog steeds verlieslatend is, is door de deal dichterbij gekomen. Zo is onder meer afgesproken dat investeerder Benchmark een rechtszaak tegen oud-topman Travis Kalanick stopzegt. Bovendien kent SoftBank de weg in de Aziatische techwereld. (ANP/Bloomberg)