Roofdier

Vermoedelijk wolf doodgereden in Overijssel, bij Duitse grens

In de buurt van het Overijsselse dorp Kloosterhaar is deze maandagochtend vermoedelijk een wolf doodgereden. Omstanders zagen dat het dier rond acht uur door een taxi werd geraakt, meldt RTV Oost. Het is nog niet zeker of het om een wolf gaat, „maar het lijkt er wel op”, zegt Leo Linnartz van stichting Wolven in Nederland. Het dier zou worden overgebracht naar het Dutch Wildlife Health Center. DNA-monsters wijzen binnen een week uit of het een wolf betrof en zo ja, uit welke roedel die afkomstig was. Het dier is dicht bij de Duitse grens aangereden. Vermoedelijk komt het dier uit Duitsland, net als eerder in Nederland gesignaleerde wolven. Als het dood gevonden dier inderdaad een wolf was en geen wolfhond of grootjakhals, is het de vierde keer dit jaar dat in Nederland een wolf is gesignaleerd. (NRC)