Necrologie

Rapper Lil’ Kleine wint als eerste Nederlander Best Worldwide Act

European Music Awards Hij won niet alleen de Best Dutch Act prijs. De rapper uit Amsterdam won zondag ook de Best Worldwide Act bij de European Music Awards van MTV in Londen.

Lil' Kleine poseert met zijn prijzen voor Best Dutch Act en Best Worldwide Act tijdens de 2017 MTV Europe Music Awards (EMA) in de Wembley Arena in Londen, op 12 november
Lil' Kleine poseert met zijn prijzen voor Best Dutch Act en Best Worldwide Act tijdens de 2017 MTV Europe Music Awards (EMA) in de Wembley Arena in Londen, op 12 november Foto DANIEL LEAL-OLIVAS/ AFP

Rapper Lil' Kleine is zondagavond in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de MTV European Music Awards (EMA’s), die dit jaar in Londen zijn uitgereikt. De rapper sleepte een MTV EMA voor Best Worldwide Act in de wacht. Hij is daarmee de eerste Nederlander ooit die in deze categorie wint.

Lil' Kleine won afgelopen week al tijdens een pre-party in de categorie Best Dutch Act. Hij liet daarmee Chef'Special, Boef, Roxeanne Hazes en Lucas & Steve achter zich. De rapper maakte daarmee kans op de prijs voor Best Worldwide Act, waarin alle nationale winnaars het tegen elkaar opnamen. De Amsterdamse rapper, die in het echt Jorik Scholten heet, was zondagavond niet de enige Best Worldwide Act. In totaal waren zeven winnaars in deze categorie.

Martin Garrix viel dit jaar niet in de prijzen. De award voor beste elektronische act ging naar collega-dj David Guetta. Shawn Mendes was dit jaar de grote winnaar van de MTV European Music Awards. Het 19-jarige Canadese popidool wist drie van zijn vijf nominaties te verzilveren. Hij won de award voor beste artiest, beste song en beste fans.

Taylor Swift was de grote verliezer van de avond. De 27-jarige ‘Look What You Made Me Do’-ster was de meest genomineerde artiest dit jaar. Ze wist echter geen van haar zes nominaties te verzilveren.

Verder won Eminem beste hiphop. Hiermee werd hij de oudste winnaar ooit in die categorie. Kendrick Lamar ging naar huis met de prijs voor beste video, ‘Thirty Seconds To Mars’ werd uitgeroepen tot beste alternatieve act, Camila Cabello kreeg het beeldje voor beste pop, beste rock ging naar Coldplay, Dua Lipa mag zich beste nieuwe artiest noemen en Ed Sheeran won beste live act. (ANP)