Negen maanden op rij

Nederlandse detailhandel ziet afzet snel toenemen

De Nederlandse detailhandel heeft in september 5,8 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekendgemaakt. Het verkoopvolume, de voor prijsverandering gecorrigeerde omzet, lag 4,4 procent hoger. De omzet van zowel de voedselsector als de non-foodsector groeide. Daarnaast is er online 23 procent méér omgezet dan een jaar eerder. De omzet van winkels in non-food groeide in september met ruim 7 procent, terwijl het volume bijna 8 procent hoger lag. Het is de negende maand op rij waarin zowel de omzet als het volume van de non-foodsector groeide, aldus het statistiekbureau. Winkels in schoenen en lederwaren behaalden de hoogste omzetstijging. Volgens het CBS hangt dat samen met het koude en natte weer. (ANP)