Luchtvaart

Emirates plaatst order ter waarde van bijna 13 miljard euro bij vliegtuigbouwer Boeing

De Boeing 787 Dreamliner.
De Boeing 787 Dreamliner. Foto Getty

Emirates, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), bestelt veertig toestellen bij vliegtuigbouwer Boeing. De toestellen, van het type Boeing 787-10X, worden vanaf 2022 geleverd en zijn op basis van de officiële prijslijst van Boeing samen goed voor omgerekend 12,9 miljard euro omzet. Emirates zou ook nog in onderhandeling zijn met Airbus over een order voor 36 extra exemplaren van de A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Daarvan is Emirates nu al wereldwijd de grootste gebruiker. Met de order zou een bedrag van omgerekend zo’n 13,7 miljard euro gemoeid zijn. Daarmee kan de Europese concurrent van Boeing waarschijnlijk een paar jaar langer door met de productie van de A380. (ANP)