Een Braziliaans getinte Goal v/h weekend met hoofdrol voor Ronaldinho

Het WK-kwalificatievoetbal leverde niet veel op, maar gelukkig hebben we dan altijd nog de Brazilianen ter lering en vermaak.

Het was het weekend waarin Marokko zich na twintig jaar weer eens wist te plaatsen voor een WK. Mehdi Benatia besliste het duel met Ivoorkust, waardoor Hakim Ziyech, Karim El Ahmadi en de Amrabat-broertjes komende zomer naar Rusland mogen.

Het was óók het weekend waarin #metoo de voetbalwereld bereikte met dank aan good old Sepp Blatter. En verder oefende België tegen Mexico (3-3) en het werd ook daar duidelijk dat PSV de handen vol gaat krijgen aan het behouden van Hirving Lozano. Chucky eiste met twee goals de hoofdrol op: dit was zijn mooiste.

Nog zo’n Latijns-Amerikaanse ster in wording met bijnaam: Juan Camilo ‘Cucho’ Hernández. Eigendom van Watford, uitgeleend aan het Spaanse Huesca en buskruit in de slof. En omdat er weinig gaat boven een lekkere diagonaal ook nog even deze versie van Marcos Guilherme (São Paulo).

3. Marcelo (Japan v BRAZILIË 0-2)

De Braziliaanse selectie bracht de vrijdagavond door met een oefenpotje tegen Japan (1-3). Marcelo - die van Real Madrid en dus niet de oud-PSV’er die tegenwoordig bij Lyon speelt - besloot de bal eens even flink op de pantoffel te nemen, maar dan wel met z’n puddingbeen.

2. Ronaldinho (ESTRELLAS DE AMÉRICA v Estrellas de Europa 1-1)

Ronaldinho speelde dit weekend mee in een galawedstrijd tussen de sterren van Zuid-Amerika en die van Europa. Nou, qua sterren viel het wel mee; de meest aansprekende namen naast Dinho waren die van Carles Puyol, Ivan Zamorano en Carlos Valderrama. Natuurlijk maakte Ronaldinho er een spelletje van. Geen strandvoetbalmoves dit keer, maar wel bewijs van dat klasse niet vergaat.

1. Gaetan Paquiez (NIMES v Consolat Marseille 1-0)

Heerlijk. Zo’n fijnbesnaarde goal zagen we al een tijdje niet meer, en wát een moment om dit te doen. In het Franse bekerduel tussen tweede divisionist Nimes en Consolat uit de vierde divisie bewaarde Paquiez zijn kunststukje tot ver in blessuretijd. Een fijnere manier om zo’n duel te beslissen bestaat toch zeker niet?