Centraal-Afrikaanse Republiek

Doden bij granaataanval op vredesconcert en religieus geweld

Een vredesconcert in Bangui, hoofdstad van de verscheurde Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) is zaterdag in geweld geëindigd. Bij een granaataanval en aansluitende gevechten kwamen zeven mensen om het leven. Eerst wierpen twee personen vanaf een passerende motorfiets een granaat in het concertpubliek. Daarbij stierven vier mensen en vielen twintig gewonden. Hierna braken gevechten uit in de islamitische wijk PK5 in het overwegend christelijke Bangui. Daarbij vielen nog eens drie doden. De CAR wordt al bijna vijf jaar geteisterd door interne strijd, waarbij christenen en moslims elkaar naar het leven staan. Het conflict heeft al aan duizenden mensen het leven gekost. Komende week stemt de VN-Veiligheidsraad over een resolutie om 900 extra blauwhelmen naar de CAR te sturen. (Reuters)