Brandpunt-journalist opgepakt in Griekenland

Journalist Sakir Khader was bezig aan een reportage bij de Turks-Griekse grens, toen de Griekse grenspolitie hem arresteerde.

De Nederlandse journalist Sakir Khader is maandag opgepakt in Griekenland. Khader, die voor het onderzoeksprogramma Brandpunt (KRO-NCRV) aan het werk was, werd bij de grens met Turkije opgepakt, zo meldt ANP. Hij zou op dat moment aan het werk zijn geweest aan een reportage over Syrische vluchtelingen.

Volgens een woordvoerder van omroep KRO-NCRV werd Khader maandagochtend om 10.00 uur opgepakt en zit hij maandagavond nog steeds vast. Hij zou op het moment van zijn arrestatie met een groep Syrische vluchtelingen zijn geweest, nabij een grensrivier op Grieks grondgebied. Dat de journalist twee Nederlandse perskaarten en een paspoort bij zich droeg, mocht niet baten.

De Nederlandse ambassade in Athene probeert in contact te komen met de autoriteiten.

In een eerdere versie van dit bericht werd vermeld dat Khader bij een groep was die een de rivier probeerde over te steken. Khader heeft het Griekse grondgebied nooit verlaten