Auto-industrie

Bandenmaker Continental overweegt uitbreiding naar accu’s

De Duitse autobandenfabrikant Continental overweegt in de productie van accu’s voor elektrische auto’s te stappen. Dat zei Elmar Degenhart in een vraaggesprek met vakblad Automobilwoche, dat afgelopen weekend is gepubliceerd. Volgens Degenhart is met de bouw van een accufabriek een investering van zo’n 3 miljard euro gemoeid. Dat zou voldoende moeten zijn voor een productiecapaciteit van een half miljoen batterijen per jaar. Om de kosten te kunnen verdelen denkt Continental erover na in zee te gaan met een aantal partners. De kans dat de fabriek in Duitsland komt te staan is volgens Degenhart klein, vanwege de energieprijzen. De topman wijst erop dat concurrenten als LG en Samsung zijn neergestreken in Polen en Hongarije, waar energie de helft goedkoper is. (ANP)