Aardbeving

Zeker tien doden bij aardbeving bij Iraaks-Iraanse grens

Een aardbeving met een kracht van 7,2 heeft zondag aan zeker zes mensen in Iran en vier mensen in Irak het leven gekost. Dat melden Iraanse en Iraakse media. De beving vond plaats bij de grens tussen Iran en Irak. De zes doden vielen in het West-Iraanse plaatsje Qasr-e Shirin. Volgens het Iraanse persbureau ILNA was de aardbeving in zeker veertien provincies te voelen. Er wordt rekening mee gehouden dat het dodental nog oploopt. Veel huizen op het platteland zijn gemaakt van modder en klei, waardoor ze bij een beving makkelijk instorten. In andere dorpen in het westen van Iran vielen de elektriciteit en stromend water uit. In Irak viel vier doden in de Koerdische Autonome Regio, zo wisten Iraakse hulpverleners en lokale gezagsdragers te melden. In datzelfde gebied vielen zeker vijftig gewonden. (NRC)