Romy

Eis: jeugd-tbs en één jaar jeugddetentie wegens moord

De 14-jarige jongen die ervan wordt verdacht de even oude Romy uit Hoevelakenvan te hebben verkracht en gedood, heeft vrijdag een jaar jeugddetentie en jeugd-tbs tegen zich horen eisen voor de kinderrechter in Utrecht. Tijdens zijn verhoor had de verdachte, een jongen uit Ede, al bekend Romy te hebben misbruikt en omgebracht. Omdat hij minderjarig was, had de zitting achter gesloten deuren plaats. Het lichaam van de vermiste Romy werd op 2 juni gevonden in een sloot bij het nabijgelegen dorp Achterveld. De verdachte is twee dagen na haar vermissing opgepakt: hij kende Romy van school. De zaak maakte afgelopen zomer veel los en kreeg veel media-aandacht, mede omdat op hetzelfde moment in dezelfde regio een soortgelijke vermissingszaak speelde. In Bunschoten werd de eveneens 14-jarige Savannah vermist en werd haar stoffelijk overschot later aangetroffen. Al snel bleek dat deze zaken los van elkaar staan. (NRC)