In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Deze week probeerden demonstranten in Barcelona te voorkomen dat acht ontslagen regionale wetgevers werden opgepakt. Op de foto wordt een demonstrant gemaand om weg te gaan.
Foto Josep Lago/AFP
Een militaire parade op het Rode Plein in Moskou. In Rusland werd deze week de historische militaire parade van 1941 herdacht, toen Russische soldaten langs het Rode Plein marcheerden op weg naar het front.
Foto Mladen Antonov/AFP
Houthi’s in Jemen voerden deze week actie voor de Palestijnen.
Foto Khaled Abdullah/Reuters
Het Madame Tussaud in Londen onthulde deze week nieuwe wassen beelden van premier Theresa May en minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson.
Foto Dylan Martinez/Reuters
Rohingya kinderen vliegeren in een vluchtelingenkamp in Bangladesh. Al meer dan 400.000 Rohingya vluchtte al uit Birma voor het opgelaaide geweld.
Foto Mohammad Ponir Hossain/Reuters
Vietnam werd deze week getroffen door en tyfoon. Volgens de Vietnamese autoriteiten zijn er tot nu toe 69 mensen omgekomen. Op de foto zitten een moeder en dochter voor hun huis.
Foto Anthony Wallace/AFP
In Bodo, Nigeria is begonnen met een grote schoonmaakactie van de resten van twee grote olielekken in 2008 en 2009.
Foto Afolabi Sotunde/Reuters
Een waterkanon in India veroorzaakte een regenboog terwijl het gebruikt werd om demonstranten op afstand te houden.
Foto Ajay Verma/Reuters
Medewerkers van de dierentuin in Liberec, Tsjechië proberen een pelikaan te vangen om hem naar het winterverblijf van de dierentuin te brengen.
Foto David W Cerny/Reuters
Graven in Sutherland Springs in Texas. Zondag schoot een schutter 26 mensen dood in een kerk tijdens zondagsdienst. 20 mensen raakten gewond.
Foto Mark Ralston/AFP
Premier Mark Rutte (VVD) brengt een toast uit voorafgaand aan een diner in het Gemeentemuseum, Den Haag. Ook de Belgische premier Charles Michel en minister-president Xavier Bettel van Luxemburg waren hierbij aanwezig.
Foto Bart Maat/ANP
Zimbabwanen luisteren naar een speech van Grace Mugabe, de vrouw van president Robert Mugabe.
Foto Jekesai Njikizana/AFP
Chinese studenten treden op tijdens de openingsceremonie van een sportevenement in Xiangyang, China.
Foto China Daily/Reuters
Rohingya vluchtelingen worden geholpen bij het oversteken van de Nad-rivier, vlakbij de grens tussen Birma en Bangladesh.
Foto Hannah McKay/Reuters
Een bus rijdt door het besneeuwde landschap in Hofsgrund, zuid-Duitsland.
Foto Patrick Seeger/AFP
Een vrouw in Texas bidt na de schietpartij zondag in de First Baptist Church in Sutherland Springs. Zondag kwamen 26 mensen om en raakten 20 mensen gewond toen een man het vuur opende tijdens de zondagsdienst.
Foto Nick Wagner/Reuters
Bewoners van Vlaardingen slaan water in, eerder deze week werd bekend dat er een bacterie in de waterleiding zit.
Foto ANP
De Amerikaanse first lady Melania Trump (rechts) en de Chinese first lady Peng Liyuan bezochten deze week een Chinese basisschool in Beijing.
Foto Greg Baker/Reuters