Bernhard van Oranje

‘Terugkeer F1 naar Zandvoort kan’

Terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort is haalbaar, maar wordt wel een financiële megaklus. Dat zegt prins Bernhard van Oranje-Nassau, mede-eigenaar van het circuit. Uit een onderzoek in opdracht van het circuit en de gemeente blijkt dat er geen onoverkomelijke technische, organisatorische en logistieke hobbels zijn. De onzekerheid zit in de financiële haalbaarheid. Alleen al voor het binnenhalen van de F1 moet vermoedelijk 20 miljoen euro worden betaald aan Liberty Media, eigenaar van de F1. Ook zijn extra investeringen nodig om het circuit geschikt te maken voor 125.000 toeschouwers per dag „Het is mogelijk dat te realiseren wat iedereen in Nederland wil: Max Verstappen wereldkampioen zien worden in Zandvoort”, aldus de prins. (ANP)