Necrologie

Zanger van Sandy Coast

Hans Vermeulen 1947-2017 Met Sandy Coast scoorde Hans Vermeulen hits eind jaren zestig en begin jaren zeventig. Daarna was hij een succesvol producer.

Hans Vermeulen.
Hans Vermeulen. Foto ANP/KIPPA

Popmuzikant Hans Vermeulen is donderdag op 70-jarige leeftijd overleden. Hij was frontman van Sandy Coast en scoorde hits met nummers als ‘The Eyes of Jenny’ en ‘True Love That’s a Wonder’.

Sandy Coast brak door in de jaren zestig. Hits bleven uit, tot in 1968 het album And their name is uitkwam met daarop de hit ‘I See Your Face Again’. Het echte succes kwam pas toen Vermeulen de focus verlegde naar de psychedelische rock.

Na ruzie met de platenmaatschappij kocht Willem van Kooten de Sandy Coast vrij en bracht die onder bij Polydor. Daar maakte hij de grootste hit, ‘True Love That’s a Wonder’.

Nadat een vervolgalbum in 1973 tegenviel, richtte Vermeulen zich vooral op productiewerk. Hij stond aan de wieg van de doorbraak van Ruth Jacott en Anita Meyer. Hij schreef voor haar ‘The Alternative Way’.

Na financiële problemen vertrok Vermeulen naar het Thaise eiland Ko Samui. Daar woonde hij de laatste twintig jaar van zijn leven. (NRC)