Verenigde Staten

LA gaat seksueel misbruik in Hollywood onderzoeken

De openbaar aanklager in Los Angeles heeft een speciale werkgroep opgezet die alle beschuldigingen van seksueel misbruik in de entertainmentindustrie gaat onderzoeken. Het team bestaat uit ervaren medewerkers die alle binnenkomende zaken gaan bekijken, bericht persbureau AP. Op dit moment zijn er nog geen aangiften binnengekomen. De aanklager liet weten dat Justitie in nauw contact staat met de politie van Los Angeles en Beverly Hills over het onderzoek naar seksueel grensoverschrijdend gedrag door filmproducent Harvey Weinstein. Sinds bekend werd dat hij zich hieraan schuldig heeft gemaakt, zijn er soortgelijke beschuldigingen gedaan aan het adres van andere grote namen uit de Amerikaanse entertainmentindustrie, onder wie acteur Kevin Spacey. (NRC)

    • Ward op den Brouw