Verdachte aangehouden voor schietpartij Aquabest

Het gaat om de vermoedelijke schutter. Bij het incident kwam een man uit ‘s-Hertogenbosch om het leven.

De man die om het leven kwam bij het incident werd in zijn hoofd geschoten.
De man die om het leven kwam bij het incident werd in zijn hoofd geschoten. Rob Engelaar/ANP

De politie heeft vrijdag de vermoedelijke schutter opgepakt van de dodelijke schietpartij bij een strandclub in de buurt van Eindhoven. Daarbij kwam zondagavond een 33-jarige man uit ‘s-Hertogenbosch om het leven. Een 34-jarige man uit dezelfde stad raakte bij het incident lichtgewond.

De schietpartij vond plaats bij Beachclub Sunrise, op het recreatiegebied Aquabest, bij verkeersknooppunt Ekkersweijer. Op het parkeerterrein van de strandtent werd rond 23.45 uur geschoten. Die avond stond het feest Salsa Breeze op de agenda, een maandelijkse dansavond met latinmuziek.

Getuigen en bewakingsbeelden

De politie werkt met twintig rechercheurs aan de zaak. Direct na het incident zijn getuigen verhoord en bewakingsbeelden bekeken. Wegens “de stand van en zwaarwegende belangen in het onderzoek”, kan de politie geen toelichting geven op de arrestatie in de zaak. Hoewel de vermoedelijke schutter is opgepakt “gaat het onderzoek in volle omvang door”, aldus de politie.

De man die om het leven kwam bij het incident werd in zijn hoofd geschoten. Een van de medewerkers van de beachclub en een politieagent hebben hem nog gereanimeerd. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht, waar hij overleed. Volgens de politie ontstond na de schietpartij grimmige sfeer op de parkeerplaats.