Thuiskok

Kippenvleugels met honing

Ik ben groot fan van de Chinese keuken, en daar zijn wel een paar verklaringen voor te bedenken. Zo houden zowel de Chinezen als ik van stomen, kun je ons wakker maken voor dumplings en vinden we allebei dat er niets mis is met zo nu en dan eten frituren. Maar met name qua kip zitten we helemaal op één lijn: net als ik zijn Chinezen er gek op. Daarom tot slot van deze week nog een fijn gerecht van kippenvleugels met honing, voor een goede borrelhap of een snackmaaltijd.

Verwarm de oven voor tot 200 graden . Maak in een kom een marinade van de sojasaus, het zout, de suiker en peper en voeg de kippenvleugels toe. Wrijf de kippenvleugels goed in met de marinade en leg de gemarineerde kippenvleugels naast elkaar op een met aluminiumfolie (geen bakpapier, om brandgevaar te voorkomen) bedekte bakplaat. Bak de vleugels 20 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze om, bestrijk ze met 1½ eetlepel honing en laat ze nog 10 minuten bakken. Draai ze daarna weer om, bestrijk nog eens met 1½ eetlepel honing en bak ze nog eens 5 minuten.

Leg de vleugels op een schaal en serveer.