Mediadeal

Botsing AT&T en regering-Trump over lot van CNN bij overname Time Warner

Het Amerikaanse telecombedrijf AT&T is in aanvaring gekomen met het Amerikaanse ministerie van Justitie over de voorgenomen overname door AT&T van mediabedrijf Time Warner. Het ministerie, in de VS de mededingingswaakhond, eist dat AT&T eerst een onderdeel afstoot: ofwel Turner Broadcasting, waaronder nieuwszender CNN valt, ofwel satellietaanbieder DirecTV.

Met de eis laadt het ministerie volgens commentatoren en Democratische politici de verdenking op zich CNN te willen beschadigen. Donald Trump beschouwt de zender als vijandig. Het ministerie noemde ook een alternatief onderdeel om af te stoten (DirecTV), maar liet woensdag weten dat AT&T zich al bereid had verklaard om CNN in de etalage te zetten.

Daarop kwam donderdag een verklaring van topman Randall Stephenson van AT&T: „Ik heb nooit aangeboden CNN te verkopen en ik heb geen intentie dit te doen.” Volgens de organisatie Free Press, die zich inzet voor persvrijheid, wil de regering-Trump CNN „straffen” middels een gedwongen verkoop. Het ministerie van Justitie ontkent echter dat er over de beslissing contacten zijn geweest met het Witte Huis.

Het aandeel Time Warner is sinds woensdag met ruim 7 procent in waarde gedaald. Het aandeel AT&T daarentegen staat sinds woensdag ruim 1,5 procent hoger. (AP)