Me Too

Louis C.K. en Steven Seagal beschuldigd van wangedrag

De Amerikaanse komiek Louis C.K. is beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag door vijf comediènnes. Dana Min Goodman, Julia Wolov, Abby Schachner, Rebecca Corry en een anonieme persoon zeggen in The New York Times vanaf eind jaren negentig tot 2005 met seksueel wangedrag van C.K. te maken hebben gehad.

Op Twitter voegde de Australische actrice Portia de Rossi zich bij twee andere vrouwen die Steven Seagal van seksueel ongewenst gedrag beschuldigden. De acteur zou zijn broek open geritst hebben toen De Rossi hem in zijn kantoor ontmoette voor een auditie.

De openbaar aanklager van Los Angeles heeft een speciale werkgroep opgezet die alle beschuldigingen van seksueel misbruik in de entertainmentindustrie gaat onderzoeken. Op dit moment zijn er nog geen aangiften binnengekomen. (NRC)