Golfstaten

Saoedi-Arabië en Koeweit roepen burgers op Libanon te verlaten

Saoedi-Arabië heeft al zijn burgers in Libanon opgeroepen het land te verlaten. Ook raadt de Saoedische regering af naar Libanon te reizen. Dat staat in een verklaring die donderdag is uitgevaardigd door het Saoedische staatspersbureau, aldus persbureau AP. Later op de dag deed het ministerie van Buitenlandse Zaken in Koeweit eenzelfde oproep. Bahrein deed dit zondag al. De oproepen komen nadat de Libanese premier Saad Hariri afgelopen weekend bekend had gemaakt dat hij ontslag neemt omdat hij een aanslag op zijn leven vreest. In een tv-toespraak vanuit Saoedi-Arabië zei Hariri dat het klimaat in Libanon hem doet denken aan de omstandigheden voorafgaand aan de moordaanslag op zijn vader, oud-premier Rafik Hariri, in 2005. Hariri wordt gesteund door Saoedi-Arabië. (NRC)