Dreamliners

Megaorder voor Boeing uit China, waar vliegverkeer explosief groeit

Het Chinese staatsbedrijf China Aviation Supplies Holding heeft bij Boeing 300 vliegtuigen besteld met een totale waarde van meer dan 37 miljard dollar (31 miljard euro). Dat heeft de vliegtuigbouwer donderdag bekendgemaakt. Het gaat om vliegtuigen van het type 737, 777 en 787 Dreamliners. De bestelling komt na een bezoek van de Amerikaanse president Trump aan zijn Chinese collega Xi in Beijing. In de zijlijn van dat bezoek tekende China verschillende intentieverklaringen om orders bij Amerikaanse bedrijven te plaatsen met een totale waarde van 217 miljard euro. China heeft een groot aantal nieuwe vliegtuigen nodig wegens de explosieve groei van het luchtverkeer in het land. De opkomende middenklasse gaat steeds meer reizen. (NRC)