Verenigd Koninkrijk

Britse minister Patel stapt op na omstreden vakantiebezoek

De Britse minister voor Ontwikkelingssamenwerking Priti Patel heeft haar ontslag aangeboden. Patel kwam in opspraak nadat de BBC afgelopen week onthulde dat ze tijdens haar vakantie in Israël vorig jaar onder anderen een afspraak had met premier Netanyahu. Patel beweerde in eerste instantie dat minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson, die zelf in een andere zaak onder vuur ligt, en de regering op de hoogte waren. Dat was niet zo. Algemeen werd aangenomen dat ze woendag door de Britse premier May zou worden ontslagen. Maar na een bezoek aan Downing Street vertrok ze zelf. Het is de tweede minister in even zoveel weken die opstapt. Vorige week vertrok minister van Defensie Michael Fallon na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. (NRC)