Tweede wereldoorlog

Rotterdam sloopt panden om niet ontplofte bom op te graven

De gemeente Rotterdam gaat drie panden slopen om een niet ontplofte Britse bom uit de Tweede Wereldoorlog weg te halen. De blindganger ligt onder een huis aan de Claes de Vrieselaan, in Delfshaven. Het project gaat waarschijnlijk twee tot drie jaar duren en kost naar verwachting 4,1 miljoen euro. De bom werd aangetroffen nadat de bewoner van het pand een vergunning had aangevraagd voor werkzaamheden aan de fundering van zijn huis. De gemeente wist dat er een niet ontplofte bom in de buurt moest liggen, en liet onderzoeken of de werkzaamheden tot een ontploffing zouden kunnen leiden. Het wapentuig bleek in de Tweede Wereldoorlog het huis, inclusief de piano die binnen stond, doorboord te hebben en onder de grond beland te zijn. (NRC)