Thuiskok

Rijstcake

Kleverige rijstcake wordt traditioneel gegeten met het Chinees nieuwjaar.

Week de bamboebladeren 1 nacht in koud water. Dep de bladeren droog en leg ze in de lengte in een ovenschaal totdat de hele bodem is bedekt. Leg daarna een tweede laag bladeren in de breedte eroverheen. Knip de stukken die boven de schaal uitsteken af. Doe het meel en de bloem in een kom. Roer geleidelijk het water erdoor en blijf continu in dezelfde richting roeren. Voeg de suiker toe en meng tot een glad beslag, vergelijkbaar met pannenkoekenbeslag. Giet het beslag in de met bamboebladeren bedekte schaal. Zet het stoomrekje in een wok en vul de wok tot aan de rand van het stoomrekje met water. Zet de schaal op het rekje. Dek de wok af met een deksel en breng het water aan de kook. Stoom het beslag ongeveer 3 uur boven het kokende water op middelhoog vuur totdat het beslag stevig is. Blijf van tijd tot tijd water toevoegen aan de wok, zodat er voldoende stoom blijft ontstaan. Prik met een houten satéprikker in de rijstcake, als hij er schoon uitkomt, is de cake klaar. Laat de rijstcake afkoelen en snijd in plakjes van ongeveer 3 centimeter. Klop het ei los in een kom. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Doop de plakken rijstcake in het losgeklopte ei. Bak ze in de koekenpan goudbruin en serveer.