Schollaardt en Stenders beiden in middag op Radio 2

De NPO hoopt op deze manier een uitweg te vinden uit het steekspel dat ontstond nadat Stenders van omroep was gewisseld en zijn Platenbonanza verloor.

Rob Stenders.
Rob Stenders. Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

Zowel Rob Stenders als Annemieke Schollaardt zijn vanaf 1 januari in de middag te horen op NPO Radio 2. Een omstreden verhuizing van Schollaardt naar de avond is daarmee voorlopig van de baan. Stenders zal namens BNNVARA van maandag tot en met donderdag presenteren op het slot tussen 14.00 en 16.00 uur, terwijl Schollaardt dat blok krijgt van vrijdag tot en met zondag. Dat bleek donderdag bij de presentatie van de radioprogrammering 2018 van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

Stenders’ populaire programma Platenbonanza moest per 1 september wijken voor de A-lijst van Schollaardt. De reden was dat Stenders overstapte van AVROTROS over naar zijn geliefde BNNVARA. Die eerste omroep wilde echter het tijdslot waarop Platenbonanza werd uitgezonden niet opgeven en dus hevelde AVROTROS Schollaardt over van 3FM om een soortgelijk programma te maken.

Lees ook ons interview met Annemieke Schollaardt: ‘Ik kom bij Radio 2 niet als een kuiken binnenhuppelen’

Enkele weken terug kwam naar buiten dat de NPO het voornemen had om Stenders zijn middagprogramma terug te geven en Schollaardt naar de avond te verplaatsen. Dat stuitte echter op protest van radiomaker Stefan Stasse die van maandag tot en met donderdag tussen 20.00 en 22.00 het populaire Staat van Stasse maakt. Die zou daardoor moeten uitwijken naar Radio 5. Dat plan is nu van de baan.

Nieuwsshow

AVROTROS verliest ook een ander felbegeerd blok nu definitief is dat Omroep Max de zaterdagochtend op Radio 1 mag gaan invullen. Peter de Bie en Mieke van der Weij, die twintig jaar lang de Nieuwsshow presenteerden, stapten na een interne ruzie bij AVROTROS over naar Max. Daar willen ze hetzelfde programma maken op hetzelfde tijdstip (08.30 tot 11.00 uur).

Lees ook: Radioruzie om de Nieuwsshow morrelt aan de omroeppolitiek

De NPO heeft het blok nu definitief toegewezen aan de seniorenomroep. Die kiest hiermee voor het presentatieduo, Peter de Bie en Mieke van der Weij, in plaats van voor de omroep. Wat de naam wordt van hun programma, wordt binnenkort bekendgemaakt.