schietincident

Doodgeschoten man in Den Haag zou Iraanse politieke activist zijn

In de Jan van Riebeekstraat in Den Haag is woensdag een nog onbekende man doodgeschoten. Hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar hulp mocht niet meer baten. De toedracht van het schietincident is nog onduidelijk. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie is nog bezig met onderzoek. Volgens Omroep West is het slachtoffer een Iraanse politiek activist van de ‘Arab Struggle Movement’ (ASM). De politie kon dit woensdagavond niet bevestigen. De ASM strijdt voor de onafhankelijkheid van Ahwaz, een regio in Iran, en werd in 1999 opgericht. De groep van Arabische nationalistische opstandelingen zou verantwoordelijk zijn voor bomaanslagen in Iran. De vermoorde man woont sinds tien jaar in Den Haag, meldt Omroep West. (ANP)