Michael P. werkt mee aan persoonlijkheidsonderzoek

P. wordt verdacht van moord of doodslag op Anne Faber. Het OM maakte vorige maand bekend dat hij zal worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

Bloemen bij het Hosterwold bos. Op aanwijzingen van P. werd Anne Faber gevonden.
Bloemen bij het Hosterwold bos. Op aanwijzingen van P. werd Anne Faber gevonden. Foto Bas Czerwinski/ANP

Michael P., de man die verdacht wordt van moord of doodslag op Anne Faber, werkt mee aan een onderzoek naar zijn persoonlijkheid in het Pieter Baan Centrum. Dat bevestigt zijn advocaat Niels Dorrestein tegenover persbureau ANP naar aanleiding van berichtgeving van RTL Nieuws.

De 27-jarige P. wordt verder verdacht van verkrachting en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Of hij een bekentenis heeft afgelegd, kan Dorrestein niet zeggen. Eind oktober maakte het Openbaar Ministerie (OM) bekend dat P. zal worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum. P. kwam in beeld nadat zijn DNA op de gevonden jas van Faber was aangetroffen. Ook zijn bloedsporen van de studente gevonden in de auto die P. tot zijn beschikking had.

Lees ook: P. liet lichaam Anne achter op zijn oude ‘chillplek’

Op aanwijzingen van P. werd vorige maand het lichaam van Anne Faber gevonden in de bossen bij Zeewolde. De 25-jarige Faber werd sinds eind september vermist. P., een zedendelinquent, woonde in een forensisch psychiatrische kliniek in Den Dolder. Hij werd eerder veroordeeld tot elf jaar celstraf voor verkrachting en afpersing. In de kliniek in Den Dolder werd zijn terugkeer in de samenleving voorbereid.

Op 10 januari moet P. voor de rechter verschijnen, zo is de planning. Het gaat dan om een regiezittingwaar waar nog niet inhoudelijk op de zaak wordt ingegaan.