Aegon profiteert van aantrekkende markt

De verzekeraar boekte een winst die een derde hoger lag in vergelijking met vorig jaar, onder meer dankzij kostenbesparingen en lagere claims.

Foto Koen van Weel / ANP

Verzekeraar Aegon heeft afgelopen kwartaal een nettowinst van 469 miljoen euro geboekt, 30 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat maakte de onderneming donderdag bekend.

Aegon wist de afgelopen maanden te profiteren van met name de groei van vermogensbeheer in de VS, meer inkomsten uit provisies en lagere verzekeringsclaims. Klanten stortten 41 miljard in de kas, een toename van twee derde. Kostenbesparingen deden de rest. Het rendement op het eigen vermogen is gestegen naar 8,9 procent en bereikt daarmee bijna de doelstelling van 10 procent die het bedrijf zichzelf voor komend jaar heeft gesteld. Mede hierdoor is de kapitaalbuffer (190 procent) van de verzekeraar sterk verbeterd.

Lees ook: Beleggers willen een schokbestendiger Aegon

Ook de solvabiliteit staat er beter voor: die bedraagt nu 195 procent, 10 procentpunt meer dan in het vorige kwartaal. Die solvabiliteit, die weergeeft in hoeverre Aegon zijn toekomstige verplichtingen kan betalen, was van de zomer nog een bron van zorg voor de aandeelhouders. Het aandeel van Aegon ging op de beurs dan ook gelijk omhoog.