Vier mannen opgepakt bij drugsinvallen Lelystad

Er is beslag gelegd op woningen, bankrekeningen, auto’s, motorboten, jetski’s en scooters.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. Foto Lex van Lieshout/ANP

Bij invallen van de politie in Lelystad zijn dinsdag vier mannen opgepakt die worden verdacht van drugshandel. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt. Het gaat om mannen van 31, 34, 38 en 42 jaar. De 38-jarige man wordt ook verdacht van witwassen.

De doorzoekingen waren onderdeel van een onderzoek naar cocaïnehandel in Lelystad en omgeving. De politie viel zes woningen binnen. Ook een garagebox op een industrieterrein werd doorzocht. Daar stonden meerdere auto’s, motorboten, jetski’s en scooters. Woensdagmorgen deden agenten ook nog invallen in drie andere huizen.

Auto’s en motorboten

Justitie heeft op drie van de binnengevallen woningen beslag gelegd. Datzelfde geldt voor een aantal bankrekeningen. Een woordvoerder van de politie kon niet zeggen hoeveel geld daarop staat. Ook de aangetroffen auto’s, motorboten, jetski’s en scooters zijn in beslag genomen, omdat het vermoeden bestaat dat ze met drugsgeld zijn gekocht. Of er ook drugs en wapens zijn aangetroffen, wist de politiewoordvoerder niet.

De politie kreeg bij de invallen hulp van zoekteams van Defensie. Daarin zitten militairen die gespecialiseerd zijn in moeilijke zoekopdrachten. Zij kunnen zoeken in krappe ruimtes of op plekken waar weinig licht is. In drugsonderzoeken worden de zoekteams vaak gebruikt om te speuren naar verborgen ruimtes waar mogelijk verboden spullen in liggen.