Thuiskok

Foeyong-krab

Foeyonghai, u kent het wel. Zo’n Chinese omelet, gevuld met groenten en garnalen, omhuld met een dikke, zoete tomatensaus, en bij elke afhaalchinees in Nederland verkrijgbaar. Zo eten ze dit gerecht in China dus niet. Daar is het een luchtig eimengsel met groenten en krabsticks. De gefermenteerde mosterdkool koopt u bij Aziatische winkels of kunt u vervangen door een mix van groenten, zoals bimi, taugé en boerenkool.

Breek de eieren boven een kom en klop ze luchtig totdat er een klein schuimlaagje ontstaat. Pluk de krabsticks in reepjes uit elkaar en voeg ze toe aan de eieren. Voeg ook de mosterdkool, rijstwijn, sesamolie, het zout en de peper toe en meng alles goed. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Giet het eimengsel er voorzichtig in en bak de omelet ongeveer 3 minuten totdat het ei is gestold. Draai de omelet om en zet het vuur uit. Laat de omelet nog even in de hete pan liggen om het ei helemaal te laten stollen. Schep de omelet op een bord en serveer.