Kinderboeken

Voormalig redactieteam Querido Kinderboeken gaat naar Blossom

Het voormalige redactieteam van uitgeverij Querido Kinderboeken wordt overgenomen door de Utrechtse uitgeverij Blossom Books. Vanaf deze woensdag is het zeskoppige team, dat in september ontslag nam na een meningsverschil met de directie, in dienst bij een nieuwe kinderboekenuitgeverij, genaamd Emanuel. Het redactieteam krijgt daar een autonome positie onder eigenaar Blossom Books, zo maakte de uitgeverij woensdagmiddag bekend. In elk geval schrijver Edward van de Vendel sluit zich aan bij uitgeverij Emanuel. In september kondigden 63 kinderboekenschrijvers, onder wie Guus Kuijer, Toon Tellegen en de erven van Annie M.G. Schmidt, hun vertrek bij Querido aan. Querido Kinderboeken gold als de meest gerenommeerde uitgeverij van literaire kinderboeken. (NRC)